A Lehel és Társa Kft. üdvözli a Szentendre, Határcsárda-Szigetmonostor rév és kompátkelés hivatalos honlapján

Napkeltétõl napnyugtáig az év minden napján folyamatos forgalom, a várakozási idõ maximum 10 perc.Kompátkelésünk a Dunakanyar páratlan szépségû vidékén közlekedik


A "nagy-folyam" Szentendrei- Duna-ágának 13,000 folyamkilométer szelvényében mindössze 25 km-re északra Budapesttõl. Összeköti ezzel Szentendre városát a Szentendrei-szigettel, annak legdélebben fekvõ településével, Szigetmonostorral valamint Horány és Surány üdülõterületekkel.

AktuálisLátogasson el akár egy délutánra akár hosszabb idõre felénk, hajózzon át a Szentendrei- szigetre és biztosíthatjuk élményekkel gazdagon tér majd haza.
Cégtörténet


            


A Lehel és Társa Kft. 1991-ben a Pest-megyei Révhajózási Vállalat (PRHV) felszámolása után egy nyertes privatizációs pályázatot követően vehette át a kompátkelés üzemeltetését. Addig az időpontig valamennyi szigeti révátkelőhely állami tulajdonban és üzemeltetés alatt állt.

A Határcsárdai komp ekkor óránként egyszer közlekedett.

A Lehel és Társa Kft. előző ügyvezetője, Lehel Zoltán akkoriban a PRHV alkalmazásában állt, felügyelete alá tartozott a szentendrei, az alsógödi rév valamint a dunakeszi és a határcsárdai kompátkelések irányítása. Ő volt cégünk alapítója, ő üzemeltette az átkelést 1991-től egészen 2009-ben bekövetkezett haláláig.

Kezdetben egy komp és egy kishajó bonyolította a forgalmat, de rögtön az átkelő magánkézbe kerülését követően folyamatos lett a közlekedés napkeltétől napnyugtáig. Ez jelentős változást jelentett Szigetmonostor, Horány és Surány közlekedésében.

Hamar kiderült azonban, hogy ennek zavartalan fenntartásához újabb közlekedési eszközök beszerzésére lesz szükség, így további két kisgéphajót valamint még egy kompot vásárolt a cég. Ezáltal gyakorlatilag teljes mértékben elkerülhetővé vált, hogy a közlekedés műszaki hiba miatt álljon le.


Filozófiánk mindig is a gyors és olcsó személy- és teherszállítás alapjára épült, így rendkívül sok járatot biztosítunk utasaink számára, a szigeti átkelők közül a legolcsóbban. 2010-ben bevezetésre került 23 óra 20 perckor közlekedő éjszakai járatunk.


2000. október 23-án Lehel Zoltán a Közlekedési Minisztériumtól "A közlekedésért" emlékérem-kitüntetését vehette át!Családi vállalkozásként örökre őrizzük az emlékét!
Lehel Zoltánné és dr. Lehel Barbara